Familie geschiedenis

U vindt hier de geschiedenis van de families Apotheker, Konert, Lunstroo en Veldman. Deze families hebben hun wortels in Groningen en Duitsland.

 • Geschiedenis Konert

  Geschiedenis familie Konert

  De naam Konert kom je tegen van Rusland (ook als voornaam) tot in Amerika. In Missouri bestaat zelfs een “Konert road’. De naam is verbonden aan hotels, wetenschappers, medici, ingenieurs, auto verkopers en mensen met allerlei andere beroepen, waaronder ook sporters. De eredivisieclub NAC heeft z’n naam te danken aan een Konert, Frans Konert, medeoprichter van de vereniging in 1912 en lid van het bestuur in de daaropvolgende jaren.

  Bekijk PDF (85mb)
 • Geschiedenis Veldman

  Geschiedenis familie Veldman

  Op dit moment kunnen we de afstamming van de familie Veldman met redelijke zekerheid teugvoeren tot Sijpke Alberts van Spijck, die mogelijk kort na het einde van de 80 jarige oorlog werd geboren in Spijk. De stamvader van de familie Veldman of Veltman is Hindrik Tonnis (van de Harkstede) Veldman, geboren op 31-8-1783 in Harkstede.

  Bekijk PDF (19mb)
 • Geschiedenis Lunstroo

  Geschiedenis familie Lunstroo

  Frederik Willem Lunstroo maakte een begin met het opstellen van de Lunstroo genealogie. Hij leerde dat ene Jan Lunstroo de stamvader is van alle Lunstroo’s in Nederland. Hij kon de hele lijn in de doopboeken van de Lutherse gemeente, die bewaard werden in Haarlem, tot Jan terugvoeren.

  Bekijk PDF (25mb)
 • Geschiedenis Apotheker

  Geschiedenis familie Apotheker

  De genealogie van de Groningse familie begint vooralsnog bij Jan Pieters en Albertje Harms die in 1738 te Nieuwe Pekela trouwden. Een van de zonen uit dit huwelijk is overigens verantwoordelijk voor een tak met de naam Pothuis: Roelof Jans Pothuis, ged. Nieuwe Pekela 1742.

  Bekijk PDF (7mb)